Daniel Westin

Daniel Westin

Kiropraktor

Master of Chiropractic (England) Medlem i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR)

Hej!

Mitt namn är Daniel Westin och jag kommer ifrån Sunne i Värmland. Jag har alltid varit intresserad av idrott i alla dess former och jag har ett förflutet som ishockeyspelare på elitnivå i Färjestads BK, Bofors IK, Nybro IF och Sunne IK.

Valet att bli kiropraktor växte fram efter att jag själv fick kiropraktisk behandling under tiden som ishockeyspelare. Jag blev hjälpt med mina smärtor och problem som ishockeyspelare och inte minst, kiropraktorbehandlingen hade en positiv inverkan på min förmåga att prestera optimalt på isen. Mina erfarenheter samt det faktum att jag alltid varit intresserad av människokroppen och dess funktion, gjorde att jag började planera att arbeta inom vården. Efter att hockeykarriären blev lagd på hyllan 2007 bestämde jag mig för att börja studera till kiropraktor som varit så positivt för mig och valet föll då på Anglo European College of Chiropractic (AECC) i England. För att få en internationellt erkänd akademisk kiropraktorexamen som ger högskolepoäng, behöver man studera utomlands då ingen sådan utbildning finns i Sverige. Anglo European College of Chiropractic erbjuder femåriga, välrenommerade studier och dess kiropraktorutbildning är den äldsta i Europa samt är en del av Bournemouth University. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på basmedicin, diagnostik, radiologi, patologi, näringslära samt specialistutbildning i ledernas, framförallt ryggradens, problematik och sjukdomar.

2013 utexaminerades jag från AECC och kunde titulera mig Master of Chiropractic. Eftersom mitt hjärta klappar extra hårt för Värmland blev valet enkelt, då det visade sig att HälsoCentrum i Karlstad sökte en ny kiropraktor. Jag har jobbat på HälsoCentrum i egen regi sedan juli 2013 och är medlem i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR). Jag har även auskulterat inom ortopedin på Karlstads Centralsjukhus och Torsby sjukhus.

Som kiropraktor vill jag försöka ge varje patient chansen att på bästa möjliga sätt skapa, förbättra eller bibehålla en god hälsa. Detta sker genom att tillsammans med patienten bestämma ett klart och tydligt mål med eventuell behandling och att sätta fokus på funktionen av kroppens leder och muskler, kosthållning, träning samt mental inställning. Allt detta bidrar till goda förutsättningar för ett långt och aktivt liv med bästa möjliga livskvalité.

<< Tillbaka till personal