Hälsocentrum i Karlstad

Din kiropraktorklinik i Karlstad.

Hälsocentrum i Karlstad

Din kiropraktorklinik i Karlstad.

Behandlingar

Vi är specialister på kiropraktik, tryckvågsbehandling och massage.

Behandlingar

Vi är specialister på kiropraktik, tryckvågsbehandling och massage.

Kiropraktik

De allra flesta som söker hjälp hos en legitimerad kiropraktor gör det för någon form av smärtlindring. Kiropraktisk behandling har visat sig vara effektiv när det gäller att lindra viss akut och kronisk smärta. Den största vinsten som en patient oftast får när han eller hon besöker en kiropraktor, är dock att den akademiskt utbildade kiropraktorn redan i undersökningen fokuserar på att finna den underliggande orsaken till besvären. Traditionell kiropraktisk behandling kan vara till god hjälp exempelvis för den som lider av:

  • Besvär från nacke, skuldra, axel, arm, armbåge, hand och finger

  • Besvär från ländrygg, bäcken, höft, ben, knäled, fot och tå

  • Ischias och/eller domningar

  • Huvudvärk och migrän

  • Pisksnärtskada (whiplash)

  • Yrsel och/eller illamående (ffa där patienten också har nackbesvär)

  • Rygg- och bäckensmärta i samband med graviditet

Tryckvågsbehandling

Radial tryckvågsbehandling, radial extracorporeal shockwave therapy och stötvågsbehandling är alla namn på samma behandlingsmetod som förkortas rESWT. Den är en vetenskapligt utvärderad och beprövad behandlingsform som ger bevisad effekt på en mängd skador och besvär, vilka ibland drabbar kroppens senor och muskler. Den forskning som är gjord idag visar på mycket goda resultat med mellan 65 % till 95 % förbättring, vid behandling av långdragna muskel- och senbesvär som plantarfascit/hälsporre, hälseneinflammation, tennisarmbåge eller axelbesvär.

Massage

Lös upp spänningar och muskelknutar med hjälp av en av våra duktiga massageterapeuter. Massage innebär att massageterapeuten behandlar muskler, senor, ledband och bindväv med händerna. Massage kan beskrivas som en systematisk och rytmisk form av beröring. Behandlingen leder till att spända och ömmande muskler slappnar av och stimuleras. När musklerna mjukas upp får man bättre rörlighet.

KBT/Coaching

Förändring är ett centralt begrepp i vår tid och att driva förändringsarbete är en nödvändighet i all affärsverksamhet och i det privata livet idag. Snabb förändringstakt, stora informationsmängder, krav på hög kompetens, fler krävande kunder, större konkurrens, ny teknologi, ställer krav både på chefer, medarbetare och i det privata livet. Listan kan göras lång. Samtidigt skall allt ske snabbt. Tid har blivit en av de viktigaste konkurrensfaktorerna.