Vad vi behandlar

Vad vi behandlar

HälsoCentrums kiropraktorer behandlar besvär eller skador som orsakas av störningar i leder, muskler, nervsystem och deras inbördes relation. Det övergripande syftet med kiropraktisk behandling kan sägas vara att återställa normal funktion i leder, muskler och nervsystem.

I praktiken innebär detta att de vanligaste åkommor som vi ser är besvär (oftast i form av smärta, trötthet, stelhet eller domningar) i rygg och nacke. Ibland upplevs dessa besvär stråla ut i armar, bröst eller ben. Återkommande behandlar vi även patienter med huvudvärk och det finns ganska väl beskrivna vetenskapliga studier som berör effektiviteten av denna behandling. Vidare behandlar vi även besvär i de flesta av kroppens övriga leder och till dessa angränsande områden.

Vill du se vart vetenskapen ligger idag på effekten av klassisk kiropraktisk behandling, rekommenderar vi att du tittar på den lättförståeliga sammanställning som finns beskriven i den vetenskapliga tidsskriften Chiropractic and Osteopathy. För att förenkla det hela ytterligare kan innehållet förstås även av den som inte har läst forskning genom att klicka på bilderna 1-7 (figure 1-7).

På HälsoCentrum lägger vi också stor vikt vid rehabilitering av skador för att förbättra möjligheterna för läkning och reducera risken för återfall. Detta sker vanligen i form av individuellt anpassade träningsprogram. På grund av vårt synsätt samarbetar vi med några av Karlstads gym såsom Livskraft och Karlstads Atletklubb. På dessa gym kan våra patienter få en egen tränare vid första träningstillfället (så de lär sig utföra övningarna korrekt) samt reducerat pris på gymkort. Vidare ger vi råd om en bra hållning samt om vad en god kosthållning innebär.

För att bredda vårt spektrum ytterligare har vi även sedan 2008 använt tryckvågsbehandling för en del av våra patienter. Mer om detta kan du läsa i sidans vänsterspalt.

Sist men inte minst så samarbetar vi med olika yrkeskategorier för patienternas bästa. Detta innebär att om vi anser att någon annan vårdgivare bättre kan hjälpa dig med dina besvär, så remitteras du till denne.

Med det önskar vi dig varmt välkommen!

Vid frågor, kontakta oss!

Kontakta oss för tidsbeställning och om du har frågor. Vi hjälper dig till en bättre hälsa.