Första besöket hos massageterapeuten

Första besöket hos massageterapeuten

Första gången du besöker en av HälsoCentrums massageterapeuter får du fylla in en historik som innefattar arbete, fritidsaktiviteter, tidigare besvär, tidigare olyckor och sjukdomar. Sedan kommer du att få förklara med egna ord hur besväret känns och vilka problem det medför. Många gånger finns ett orsakssamband mellan historiken och de symptom du söker för. Allt detta behövs alltså för att massören/massageterapeuten skall kunna ge dig bästa behandlingsresultat.

Sedan kommer du få klä av dig det som behövs. Trosor och kalsonger behålls alltid på, bh kan också behållas på om så önskas. Sedan får du lägga sig ned på en massagebänk. Är du gravid så kan du ligga på sidan. Massören/massageterapeuten täcker de kroppsdelar som för tillfället inte masseras med handdukar. Det är viktigt för oss att det känns behagligt för dig, när du ligger på bänken.

Under behandlingen kan massören/massageterapeuten använda sig av flera olika tekniker. Exempelvis:

  • försiktiga strykningar över huden
  • knådning av musklerna
  • gnidningsrörelser och tryck på djupet i t ex ryggmuskulaturen med hjälp av armbåge, tummar eller pekfingrar

Hur stora områden vi behandlar beror på vart besvären sitter eller vad ursprungen till besvären är.

Om besvären har funnits en längre tid, behövs oftast tätare och fler behandlingar. Går du mer för ditt välbefinnande så brukar man rekommendera ca 4-6 veckors intervall.

Massage kan ibland göra ont beroende på dina tidigare besvär. Ofta beskrivs denna känsla som ”gott-ont”. Dagen efter kan man känna en tendens av träningsvärk, men det brukar lana av efter ca två dagar. Då känner man sig istället mjukare och mer rörlig i kroppen.

Vid frågor, kontakta oss!

Kontakta oss för tidsbeställning och om du har frågor. Vi hjälper dig till en bättre hälsa.